Женското приятелство, точно защото е такова, включва всичко онова, което обединява – общи вкусове, интереси, цели, мечти, стремежи и т.н. Но истинското ще го познаем по общочовешките ценности, които са задължителен аксесоар към него – обич, доверие, вярност и съпричастност. Ето 7 качества, по които ще отличим добрата и истинска от фалшивата приятелка:

Месец на женското приятелство >>

1. Искрена и непринуена е във външните си прояви на приятелство към вас

Типична проява на приятелството при жените е спонтанната прегръдка и целувка при срещи, колкото и чести да са те. Факт е обаче, че в Европа например, особено в южната част, са обичайни честите прегръдки и между не толкова близки приятели, но без гаранция за искреност и топли чувства.

5 страхотни филма за женското приятелство >>

2. Умее да те изслушва

Израз на уважение и приятелство е умението на отсрещната страна да ви даде възможност да се уверите, че наистина ви изслушва, разбира и е съпричастна с проблемите ви. 

Сантра и нейната най-добра приятелка >>

3. Добронамерена е в интереса си към ежедневието, грижите и, разбира се, успехите ви 

Искрената приятелка се интересува живо от ежедневните грижи, промените и успехите в живота ви. Ще я разпознаете обаче по деликатността и финеса, по който прави това. Тя в никакъв случай няма навлезе грубо и безпардонно в най-интимното ви и лично пространство, запазено само за вас. Тя е добронамерена, съпричастна и се радва от сърце заедно с вас на всяко ваше постижение и победа.

Мона от Революция Z и нейната най-добра приятелка >>

4. Открита е към вас

Тя открито и с доверие ви споделя плановете и дори мечтите си. Говори открито за слабостите си, трудностите си и негатвите, които открива в собствения си характер. Споделя ви за интимните си преживявания и търси съветите ви.

Деси Бакърджиева и нейната най-добра приятелка >>

5. Помни личните ви празници

Помни и винаги приятно ви изненадва на важни за вас дати и лични празници. В същото време обаче, искрената приятелка не би се засегнала, ако по една или друга причина пропуснете да я поздравите за рождения й или именния й ден.

Евелин Костова и нейната най-добра приятелка >>

6. Множество общи интереси, които ви обединяват

Отличителна черта на женското приятелство са общите интереси и предпочитания не само към най-важните неща в живота – любовта, приятелството, смисъла на човешкия живот и изкуството, но и към по-прозаичните такива – модни тенденции, кино, спорт и т.н.

Виктория Терзийска и нейната най-добра приятелка >>

7. Добрата приятелка умее да прощава

Ще познаете добрата приятелка по това, че тя няма да ви упреква или порицава за каквото и да било. Добрата приятелка критикува, но не съди. Добрата приятелка вярва във вас и вижда добрите ви качества. Добрата приятелка прощава всичко.

6 типа приятели, които е добре да имаме до себе си >>