Познанията за тантрическия секс са малко мътни и неопределени. Целта на Тантрата е усъвършенстване, духовно израстване,сливане и превръщане на сексуалното удоволствие в духовно изживяване.

5000-годишната източна духовна практика на тантрическия секс не означава, че трябва да правят любов с часове. В основата на Тантрата е почитта към партньора, психологическото сближаване и разнообразни техники. Според нея оргазмът е мистично преживяване, в което умът и тялото са в пълна хармония.

Тантрата има за цел да увеличи възбудата и продължителността на кулминационния момент.

Топла двойка, тантра и горещ залив - зимни видове секс >>

Как да включи елементи на тантрически секс в собствената си спалня :

1.Съсредоточете се върху дишането си и това на партньора ви
Обичайно е хората по време на секс, да правят неща наизуст. Обърнете внимание на това, което преживява тялото ви. Начинът, по който дишате и отговорът на партньора ви при допир, са много важни за постигането на пълно единство в секса.

 

2.Започнете с целувки
Мъжете и жените са склонни да взаимодействат помежду си въз основа на негласни разбирания: първо единият дава, за да получи същото в замяна. Добър експеримент е даването и получаването на целувки. Оставете партньора да ви целува за няколко минути и да проучи устата ви с език. После сменете ролите си. Когато целувате, се опитайте напълно да предадете активната роля.

 

3 недопустими грешки на жените в леглото >>

 

 

3.Отделете си 60 минути за масаж – без секс!
Насладете се един час на телата си, като взаимно се масажирате и стимулирате, но без да прибягвате към секс. Направите това в няколко различни дни. Както с играта с целувките се оставете да получите удоволствие.
Възползвайки се от тази дейност в любовната игра. Определянето на роли може да ви помогне да откриете нови източници на удоволствие. Това може да ви доведе и до нови прозрения в начина, по който си взаимодействате с партньора си в и извън леглото.

Чудодейното средство - масажът >>

 

 

4.Говорете си за секс
Разговорите за секс, за желанията и фантазиите ви, могат да имат освобождаващ ефект. Ако можете да хвърлите малко повече от задръжките си , ще сте склонни да изпитате по-голямо удоволствие. Говоренето откровено за секса е табу за много хора, така че за мнозина разговорите за секс е чудесна първа стъпка.

Какво не трябва да казвате след секс >>

 

 

5.Открийте собствените си табута в секса
Като двойка можете да изследвате личните си табута и ограничения. Когато се почувствате готови, може да експериментирате, а да ги преодолеете. Започнете с нещо малко – като ролевите игри и правенето на любов на светло. Целта е да станете по-гъвкави. Понякога се лишаваме от много удоволствие, като си мислим „аз не съм от този тип хора , които ще изпитат удоволствие от това“.


Сексуалното минало на партньора – тема табу или…? >>