1. Дайте му свобода

Мъжете обичат жени, които проявяват разбиране по отношение на тяхната свобода. Дамата, която дава свобода на партньора си и не го притиска с натрапчивото си желание да бъде постоянно до нея, може само да спечели. Мъжът не обича постоянно да го търсят по телефона, да го питат за щяло и нещяло, с кого е бил и къде е бил. Доколкото е широко разбирането ви за лична свобода – щедро я дарете на партньора си. Това заздравява и засилва връзката ви.

2. Никога не пренебрегвайте хигиената!

Колкото и близки да сте с партньора си, колкото и силна да е интимната връзка, която сте изградили, никога не подценявайте фактора хигиена. Бъдете винаги ухаещата, пърхаща от свежест и чистота жена винаги, когато сте заедно. И нещо под сурдинка - аромати на ванилия и жасмин са сред  топ-възбуждащите ухания за мъже.

3. Не мрънкайте постоянно!

Не забравяйте, че хленчещата и вечно недоволна жена, която постоянно мрънка на мъжа си за щяло и не щяло и богу не е драга. Опитайте се да бъдете самоуверена, както и да разчитате единствено на себе си дори и в най-тежките ситуации. Ако той държи на вас, ще ви подкрепя винаги, когато имате нужда от това. Но не го упреквайте за глупости, просто защото не се е сетил да ви звънне по телефона следобед.

4. Не драматизирайте!
Не правете от мухата слон! Не зачеквайте стари рани или пък не създавайте такива. Когато спорите, изслушайте първо отсрещната страна. А после със спокоен тон изкажете и своите лични аргументи. Бъдете мъдра и справедлива. Не оставяйте емоциите или гневът да ви ръководят, когато не сте на едно и също мнение.

5. Поработете върху чувството си за хумор

Ако нямате такова, поработете върху него.  Трябва да знаете, че добре развитото чувство за хумор почти винаги означава интелигентност и тънка чувствителност. Често мъжът обича да се изявява в ролята на артистичен мачо и е обзет от истинско благоговение, когато аплаузите от ваша страна приемат формата на искрен жизнерадостен смях. В същото време самите мъже много обичат да се смеят, и ако вие притежавате същото умение – връзката ви ще се окаже повече от стабилна.

6. Имайте самочувствие!

Никога не се изоставяйте, както по отношение на външния си вид, така и на интелектуалното си ниво. Вярвайте в себе си. Бъдете целеустремени и самоуверени. Ако нещо не харесвате в себе си, запишете се на танци, плуване или фитнес. Обогатявайте уменията си, научете са как се прави икебана, оригами, нарисувайте картина. Създавайте, откривайте. Бъдете щастливи от това, което сте. Гордейте се с постигнатото. Имайте самочувствие. Имате ли самочувствие, това се усеща във въздуха. Усмихнете се на света – и той ще ви се усмихне.

7. Езикът на тялото при една жена е винаги по-важен от думите

Поработете върху финеса и походката си. Ходете изправена. Движете се грациозно. Когато разговаряте с мъжа насреща си, гледайте го в очите. Малко кокетност също не е излишна. Размачкайте косата си небрежно и уж случайно. Усмихвайте се по-често.

8. Бъдете мили

Бъдете мили с партньора. Избягвайте да му правите забележки или да го съдите за каквото и да било. Не влизайте в остри конфликти, и то за глупости.

9. Подкрепяйте го!
В случай че се намира в безизходица или просто е в лошо настроение, дайте му рамото си. Бъдете му пръв приятел. Ако той ви обича и държи на вас, ще го оцени. И ще ви обича още повече.

10. Изградете взаимно доверие

Доверието е може би най-ценното качество в една връзка. Но да не забравяме, че това е нещо, което се гради, нещо, което се печели и нещо, на което трябва да се отвръща със същата монета. Така че, честата проява и демонстрация на доверие, в повечето случаи, ражда ответно отношение, поведение и чувство. И, което е най-важното, трябва да знаем изконната истина, че доверието дълго време и трудно се извоюва, но лесно и понякога за миг се разрушава. И все пак, дали имате или нямате доверие към мъжа до себе си, важното е поне външно да изразявате наличието му. Обратно – проявите на недоверчивост и подозрителност, в повечето случаи, отдалечават човека до вас.