Дрю Баримор участва заедно с Опра Уинфри, Мария Шрайвър и няколко лекари в предаване за менопаузата, което беше излъчено по OprahDaily.com. Актрисата разкри, че проявява симптоми на перименопауза и това вече е започнало да се отразява на личния ѝ живот.

Например по време на последната си среща с мъж Дрю трудно говорила за участието си в програмата и нейните теми. "Обикновено съм уверена в себе си и искам да бъда себе си, отворена книга. Но в този момент си помислих: Не искам да говоря за това, защото имам нужда мъжът да има определено мнение за мен", каза Дрю и добави, че заради стигмата в обществото се страхува, че ще я възприемат като "прашасала, суха и стара". "Това не е образът, който искам да създам", сподели тя.

След тази дата Баримор осъзнала, че концепцията за менопаузата се нуждае от ребрандиране: "Когато говориш за нея, изглеждаш като изсъхнала стара торба. Това е стигмата, това възприятие, което бих искала да променя. Трябва да направим говоренето за менопаузата по-забавно, секси и безопасно“.

БГНЕС припомня, че няколко дни преди да се присъедини към шоуто, Дрю Баримор изпита прилив на горещи вълни в собственото си шоу, когато на гости ѝ бяха Дженифър Анистън и Адам Сандлър. "Мисля, че за първи път усещам топли вълни", призна Дрю в ефир, докато сваляше сакото си. Анистън ѝ помогна да поправи микрофона с думите: "За мен е чест". "О, Боже мой", коментира Сандлър. Актьорите обсъждаха състоянието на Дрю още известно време, след което тя заяви: "Е, радвам се, че този момент е документиран."

През октомври Дрю Баримор разкри, че не е имала емоционален или интимен партньор, откакто се разведе със съпруга си Уил Копелман през 2016 г., от когото има две дъщери. Повече по темата вижте тук: