Ако искате да поддържате тялото си в добра форма и да избегнете рисковете от затлъстяване, то намерете добра компания и избягвайте да се храните сами. Това ни съветват учени от университета в Илинойс, които доказали научно, че жените, които се хранят сами, без компанията на приятели или роднини, е по-вероятно да имат проблеми с наднорменото тегло.

Обяснението: момичетата, особено подрастващите, намаляват вероятността да ядат нездравословни храни, ако ядат със своите родители. Когато са сами, е много по-вероятно да си приготвят нездравословна и високо калорична храна, което оказва негативно влияние не само на фигурата, но и на здравето като цяло.

Според учените подрастващите момичета, които ядат с родителите си най-малко три пъти в седмицата, е с около 20% по-малко вероятно да консумират пържени храни, сладкиши, пасти или сладки газирани напитки. С 24 на сто се увеличават шансовете менюто да е съставено предимно от зеленчуци и плодове. Поради това рискът от затлъстяване и хранителни разстройства намалява с 12%.

Тези момичета, които редовно закусват, обядват и вечерят с родителите си, рядко използват хапчета за отслабване и прочистване.

Така е! И ние сме на мнение, че мамината манджа освен, че е по-вкусна и събужда детските ни спомени, е и много по-здравословна от висококалоричната храна, която бихме хапнали на крак, ако вечеряме някъде навън, например.