Ако и вие сте един от милионите хора, които страдат от безсъние, то тогава сигурно добре знаете колко е важен здравият сън за правилното функциониране на организма ви. Разбира се, приспивателните винаги могат да ви спасят в най-тежките моменти, но защо да се тровите, когато натуралното решение е точно пред вас?

Вишните са един от малкото надеждни източници, от които можете да си набавите мелатонин – хормонът, който регулира циклите на съня. Според различни изследвания сортът „Монморанси“ е перфектен за хората, страдащи от безсъние, тъй като именно той е с най-високи нива мелатонин сред плодовете, а странични ефекти няма.

Макар и положителните свойства, които оказват върху проблемите със съня, вишните със сигурност не спадат към групата на любимите ни плодове. Ето защо ви представяме следващата изкушаваща рецепта за вкусно вишнево смути. Опитайте – току виж се превърнала в любимата ви.

Необходими продукти:

60 мл. концентриран вишнев сок

1 банан

1 киви

1 чаша ядково мляко по избор

2 шепи лед

Начин на приготвяне:

Изсипете посочените продукти в блендер и пюрирайте. Бананите и кивитата ще спомогнат преборването на безсънието, а ядковото мляко превръща тази рецепта в перфектният избор и за тези от вас, които страдат от непоносимост към лактозата.