Актуални проучвания показват, че само чрез преаранжиране на кухнята, можете да се отървете от доста излишни килограми. Най-добре е да започнете с подреждането на продуктите в хладилника ви.

Най-горният рафт в хладилника

Там съхранявайте само здравословни и нискокалорични напитки - мляко, плодови сокове. Така, когато отворите хладилника, първото нещо, което ще видите и към което е най-вероятно да посегнете, няма да наруши диетата ви. Освен това, редовното хидратиране на организма потиска апетита.

Вторият рафт в хладилника

Поставете там плодовете и зеленчуците, за да посегнете към тях, ако евентуално не се задоволите със соковете на по-горната лавица.

Най-долният рафт в хладилника

Това е най-подходящото място за съхранение на богати на протеини храни - твърдо сварени яйца, полуфабрикати, ядки, нискомаслено сирене и кисело мляко. Защо? Жените, които консумират такъв тип храни, приемат 31% по-малко калории на ден.

Отделението за плодове и зеленчуци на хладилника

Там скрийте най-калоричните продукти - храни от заведенията за бързо хранен и сладкишите. Когато не ги виждате веднага след отваряне на хладилника, е по-малко вероятно да се сетите за тяхното съществуване.

Вратата на хладилника

Сложете там всички сосове, с които разполагате - горчица, чили, оцет, маринати, дресинги. Ако подправяте ястията си с тях, ще ограничите приема на калории, и то значително.

Фризерът

Там съхранявайте само здравословни храни - рибно и пилешко филе, замразени зеленчуци и плодове. Това ще ви помогне да сваляте поне по един килограм месечно.

Етажерките

Поставете най-тесните и високи си чаши и най-малките чинии да нивото на очите си, а по-големите - възможно най-високо. Според проучванията хората пият 25% по-малко сода и други висококалорични напитки, когато използват тесни чаши, а количеството храна намалява с 33 на сто, ако я слагате в малки чинии.

На барплота

Там поставете радиокасетофон. Докато приготвяте обяда/вечерята си и по време на хранене си пускайте някаква релаксираща музика. Това спомага за потискане на апетита и по този начин консумирате 40% по-малко храна.