Правилното храненe може да ви помогне да намалите холестерола си и да предпазите сърцето си.Ето защо експерти от Shape.com препоръчват да включите в менюто си следните храни:

Червено грозде за сърцето

Изследване на учените от Мичиганския университет показва, че червеното грозде, което е богато на антиоксиданти, предпазва сърцето. Фенолните съставки на този плод пък облекчават и възпаленията.

Бадеми за контрол на нивото на холестерола

Бадемите са богати на протеини, калций и витамин Е, които спомагат за контролиране нивото на холестерола в организма. Аминокиселините в ядките пък понижават кръвното налягане, казват специалистите. Както всички ядки обаче, и бадемите са доста калорични, така че не прекалявайте с консумацията им.

Моркови за добро зрение

Тези зеленчуци съдържат бета каротин, който организмът превръща във витамин А. Именно неговата липса уврежда зрението.Морковите са богати и на антиоксиданти и затова значително намаляват риска от катаракта.

Канела за безпроблемно храносмилане

Тази ароматна подправка обикновено се използва за овкусяване на млечни продукти, но е научно доказано, че тя има имунозащитни свойства. Изследване на американски експерти доказа, че консумацията на канела намалява генерирането на ракови клетки (особено при страдащите от левкемия и лимфом).

Подправката е особено полезна и за диабетиците, тъй като улеснявайки храносмилането и стимулирайки кръвообращението, тя спомага за понижаването на кръвната захар.

Ние от LadyZone.bg ви препоръчваме да не ограничавате менюто си с конкретни продукти. Хранете се разнообразно и знаейте, че винаги има възможност да се прибавят бадеми към по-екзотична салата или канела на някой любим сладкиш.