Жените, в менюто на които по няколко пъти на седмица има риба, са по-малко предразположени към психични разстройства от тези, които не я консумират. Това показват резултатите от изследване на шведски учени от Каролинския институт, съобщи в. "Упсала Нюа Тиднинг".
В изследването са участвали 34 000 жени, които са отговаряли на въпроси, свързани с храненето си. 11 години по-късно те отново са били поканени на разговор по повод психичното им здраве и възникване на симптоми, напомнящи психоза.
Оказало се, че симптомите на психозата се срещат два пъти по-често при представителките на нежния пол, които никога или рядко ядат риба, в сравнение с тези, които я консумират по 3-4 пъти на седмица.
"Това потвърждава хипотезата, че недостигът на витамин D и някои мастни киселини, които са налице в рибата, могат да спомогнат за възникване на психично разстройство" - твърдят авторите на изследването.
-
В чанатата на Нели от "Търси се": камък за изобилие портмонето и още нещо (ВИДЕО)
-
Ергенът: Харесва ми да се изгубя между редовете на някоя книга
-
Александра Раева: Дъщеря ми изпадна в шок, когато ме видя по телевизора (ВИДЕО)
-
Тъмнокожо бебе се роди при родители със светла кожа. Коментарът на майката е забележителен!
-
Acqua Di Gio, вечната класика на Армани – един феномен от 1996 г.
-
Вече можем да постигнем плътните усните на Cardi B с NYX Duck Plump Lip Gloss
-
Пощенска банка маха таксата за вноска на суми в лева по сметките си за граждани заради приемането на еврото
-
Ергономично офис обзавеждане: Защо е важно за вашето здраве и продуктивност