На 15 март от 20:00 часа в ефирa на bTV тръгва първото за България телевизионно кулинарно състезание Lord of the Chefs. Предаването, което е копродукция със „Седем-осми”, ще се излъчва два пъти седмично в праймтайма на телевизията.

На събитието по повод старта на формата, Росица Тодорова от LadyZone.bg се включи в състезанието Lord of the Chefs на медиите. Понеже знаем, че жените най-много обичат десерти, приготвихме тирамису с ягоди и амарето. Роси имаше малка русокоса помощничка, която толкова силно искаше да участва, че чак се разплака. Върху десерта двете кулинарки наредиха лешници във формата на цифрата осем, като комплимент към дамите и днешния Ден на жената. Декорираха с ягоди, листенца мента, сос амарето и сос от редуциран оцет балсамико. Останалите участници в конкурса се представиха с петел с вино и горски гъби, сьомга с аспержи и свежа салата.

Водеща на събитието, в стилен аутфит от бяло и черно, бе Елен Колева. Тя представи журито на Lord of the Chefs – Ради Стамболов, Борис Петров, Ивайло Петков и Жоро Иванов. Шеф-готвачите приготвиха различни видове суши (с авкодо и сьомга, рейнбоу и сашими), телешко бонфиле в прошуто крудо, десерт с шоколадово петолиние и кошнички с целован от захар и други.

Елитни ястия, зрелищни ефекти, изтощителни кулинарни битки, тонажи готварски продукти, сълзи, радост и разочарования са само част от нещата, които зрителите ще гледат и почувстват в Lord of the Chefs. Снимките на предаването започнаха преди седмица в Добрич.

Камерата на Lord of the Chef вече документира и първите сцени на напрежение и драматични емоции. Нервите на някои от претендентите не издържаха и те се разплакаха. Част от играчите влязоха и в открит конфликт. В предаването ще има още гостуващи звезди и много вкуснотии.