Ясно е, че живеем в постоянен стрес и вечно забързани за някъде, често не успяваме да си починем. Събуждаме се уморени или без много енергия. За това е добре да си разработим режим, който да ни връща добрата форма. Разбира се, спортът винаги е вариант, който не бива да пренебрегваме, но не по-малко важно е да избираме балансирана закуска. Предлагаме ви един примерен режим: 

Първото и най-важно нещо е да отделите време за спокойно събуждане и закуска. Първото хранене за деня е задължителен елемент от здравословния режим на съвременния човек. Тя ни дава енергия и подпомага физическата активност на организма през целия ден." твърди д-р Байкова, д.м. специалист по хранене и диетика.

За нужите на тялото пък закуската е добре да включва зърнени храни - заради важните полезни въглехидрати и енергия. Плодът също е сред отличниците за закуска, тъй като в него има фибри и витамини. Не бива да забравяме за млякото и млечните продукти, които са богати на калций и протеини. Не на последно място стои и въпросът за вкуса - никой не обича да се събужда с безвкусна храна.

Какво ще кажете за комбинация от пълнозърнести житни култури и съставки като лешници, мед, мляко и шоколад?
Бисквитите belVita са идеални за балансирана закуска - в комбинация с плод, млечен продукт и напитка освобождават постепенно въглехидратите и предоставят енергия за цялата сутрин. 
Те освобождават постепенно въглехидратите в продължение на до 4 часа и с тяхна помощ със сигурност ще започнете деня си пълни с енергия и добро настроение.