След първата част на Добри храни за „добър“ холестерол, сме ви подготвили и продължението. Ето го и него:

пуклаВ рецептите с говеждо месо използвайте пуешко
Червеното месо е източник на наситени мазнини, които както вече разбрахте са основните виновници за високия холестерол в организма. Порция пуешко месо съдържа едва половината от наситените мазнини, които се съдържат в говеждото, а и освен това лесно можете да го замените, в повечето рецепти, които са с говеждо месо.

рибаПилето – става, но рибата е още по-полезна
Въпреки че те имат по-малко наситени мазнини, отколкото червеното месо, пуешко и пилешко месо не са изцяло без холестерол. Един от най-добрите стратегии за намаляване на холестерола чрез диета е да ядете повече риба, което е много ниско съдържание на мазнини и съдържа сърцето-здрави омега-3 мастни киселини. Разменени пиле ястие за сьомга ястие (като нашата Citrus

млякоГръцко кисело мляко вместо заквасена сметана
Независимо дали ще я използваме за гарнитура или за сос, сметаната несъмнено добавя някоя и друга нездравословна наситена мазнина към всяко ястие, в което се поставя. За да намалите съдържанието на мазнини и то без да жертвате неустоимия вкус на ястието, подменете заквасената сметата с гръцко кисело мляко. То е сочено за една от най-здравословните храни в света. Почти всяка рецепта, която включва сметата може да се реализира с гръцко кисело мляко.