Гуинет Полтроу е една от любимките на публиката както отвъд океана, така и в Европа. Освен с неоспоримия си актьорски талант, тя е известна и с безупречния си външен вид както на екрана, така и в личния си живот. През последните няколко години обаче й се наложи да качва и сваля доста килограми заради ролите си в киното.

В последния й филм Country Strong, който ще излезе по кината в началото на 2011 г., Полтроу отново е с 10 килограма отгоре. За личния й треньор Трейси Андерсън не е било никак лесно да наблюдава как актрисата умишлено увеличава теглото си заради ролята на алкохолизирана певица.

„Когато тренирах Гуинет за първия Iron man през 2008 г., тя свали 15 килограма и от тогава поддържаше това тегло" , разказва Андерсън пред списание "People". "Не вярвах, че само след 2 години ще я гледам как се тъпче, за да надебелее". Е, този момент дойде с новата лента Country Strong!

Режисьорите на филма са искали от актрисата да надебелее драстично и за тези цел тя е наблегнала на пържените пилета. По време на снимките в Нашвил, Тенеси Гуинет буквално се влюбва в южняшката кухня, известна със своята висока калоричност. "Тя никога не е била фен на диетите и ограниченията и обича да се наслаждава на храната”, споделя личният й треньор.

И все пак след края на снимките Полтроу сериозно се е захванала с тренировки и вече е възвърнала нормалното си тегло. В понеделник, 8 ноември 2010 г. красивата блондинка се появи на церемонията за раздаването на СМА наградите и изглеждаше повече от перфектно!