Поднасяме на вниманието ви няколко вълшебни блюда, обагрени в различен цвят за всеки ден от седмицата. 6-дневната диета има за цел да зареди организма ви с много витамини и ценни хранителни вещества, да го прочисти от натрупаните токсини и да подсили метаболизма му. Съчетана с достатъчно движение и физически упражнения, резултатът от диетата е: засилена имунна защита на организма и 2-3 килограма по-малко!
1-и ден – Оранжев
Закуска – печена тиква с мед, джинджифил и канела + резенчета манго и шепа орехи
Втора закуска – 2 райски ябълки
Обяд – крем-супа от моркови и тиква
Следобедна закуска – Оранжево смути:
Разбийте в блендер 1 морков, 1 райска ябълка, няколко сушени кайсии, добавете ½ с.л. кисело мляко и още веднъж разбийте в блендер.
Вечеря – Запеканка от моркови и батати с орехи и подправки:
Нарежете морковите на пръчици, а бататите – на колелца и запечете за 25 минути на 200 градуса, после смесете със ситно нарязания магданоз и смлените орехи. Подправете с мед, зехтин, стрит чесън и лимонов сок.
2-и ден - Жълт
Закуска – яйца на очи с малко пресен лук и магданоз, царевица и парченца авокадо
Втора закуска – 1 портокал
Обяд – Жълта чушка, пълнена с ориз, моркови, магданоз, лук и домати
Следобедна закуска – Жълто стмути:
Пасират се от 1 портокал, нарязан на парчета, 1 лимон с кората, 1 банан и ½ манго
Вечеря – Сьомга на пара с варени аспержи и лимонов сок
3-и ден - Бял
Закуска – мюсли с бадемово мляко и кокосови стърготини
Втора закуска – извара със стафиди и ябълка
Обяд – Крем супа от карфиол и корен от целина:
Картофи, карфиол и парче пресен джинджифил се сваряват до полуготовност във вода с лимон. Лук и корен целина се пасират и са задушават в зехтин. Към тях се добавят карфиолът и картофите и всичко се задушава 13-15 минути. Зеленчуците се пасират с малко вода и се добавят зелен лук или магданоз.
Следобедна закуска – Кисело мляко с плодове и орехи
Вечеря – бяла риба
4-и ден – Зелен
Закуска - салата от киви, 1 зелена ябълка и шепа шамфъстък
Втора закуска – чеснова майонеза, приговена от зехтин, лимонов сок, червен пипер и авокадо с парченца краставица и зелена чушка. Намазва се на филийка ръжен хляб.
Обяд – супа от спанак и зеле + 1 варено яйце
Следобедна закуска – Зелено смути:
Смесват се зеленолистни зеленчуци (спанак, маруля, рукола, магданоз, копър) с 1 банан, 1 зелена ябълка и/или 1-2 кивита. Всичко се разбива в блендер.
Вечеря – 100 г варен кафяв ориз с водорасли и зелени подправки
5-и ден – Червен
Закуска – Овесена каша с горски плодове
Втора закуска – Боровинково смути:
В блендер се пасират 2 шепи замразени боровинки или ягоди, 1 банан, 100 мл фреш от червен портокал, 100 г кисело мляко, 1 ч.л. мед
Обяд – супа гаспачо от червена чушка, краставица, червен лук и домат
Следобедна закуска – чаша прясно изстискан доматен сок или смути от червено цвекло, приготвено от 120 г червено цвекло, 1 едра червени ябълки, 1 ч. л. лимонов сок, прясно изцеден, 2 с. л. мед и 25 г бадеми
Вечеря – Запечен червен лук с нар и зеленчуци: Наредете парчетата лук в тава, подправете със зехтин, червен пипер и чесън, запечете за половин час при200 градуса. Оставете да изстине и добавете магданоз, зелен лук и зрънца нар.
6-и ден – Лилав
Закуска – цедено кисело мляко с касис
Втора закуска – запечени с мед, нарязани на половинки сини сливи
Обяд – Супа с лилав карфиол:
1 малка глава лилав карфиол, разделена на малки розички, 1 глава червен лук и 1обелен и нарязан лилав картоф са слагат в тенджера, като се поливат с 900 мл зеленчуков бульон и се овкусяват със сол и черен пипер. След като ястието заври, огънят се намалява, похлупва се и се вари около 15 минути. Половината супа се прехвърля в блендери се пасира до получаване на гладка смес. Връща се в тенджерата и се оставя, докато заври. Сваля се от огъня и супата се украсява с резенчета сньо сирене (125 г). Разбърква се леко и се сервира.
Следобедна закуска – Лилаво смути:
Пасирайте 1 чаша горски плодове, няколко парченца варено цвекло и 1 банан. Смесете с половин чаша сок от нар или арония
Вечеря – запечени патладжани с магданоз, пресен лук и черен пипер