Знаем, че е много важно да не изпадаме в крайности и да се грижим за тялото и здравето си.

Какво в по-широк план означава "баланс"? Разумното съотношение между различните дейности и аспекти на живота ни , между работа, забавление и почивка, между време за себе си и време за другите, между полезното и достъпното, е онова, което наричаме баланс. А той ни помага да се чувстваме пълноценни и щастливи.

А в смисъла на балансирано начало на деня? Всъщност какво закусвате? Според изследванията голяма част от българите предпочитат да започнат деня си с традиционните тестени продукти - баница, геврек, кифла. Те обаче не винаги отговарят на нуждите на тялото ни за силно начало на деня, изпълнено с много енергия.
Специалистите смятат, че въглехидратите трябва да представляват над 50% или основната част от дневния прием на енергия, а също и че след почивката от хранене през нощта, депата за въглехидрати са празни. Затова е важно сутрин те да се заредят отново;

Благодарение на пълнозърнестите житни култури и другите вкусни съставки като лешници, мед, мляко и шоколад, Belvita Добро утро! са едновременнo вкусни и полезни.