Ако и Вие, както голяма част от хората, забравяте или нямате възможност да поемате така нужните за организма плодове  зеленчуци - то тази статия е за Вас. Нас поне това, което научихме доста ни мотивира.

Оказва се, че доста храни съдържат вещества, които реално могат да ни предпазят от рак.  Ако всички поемахме необходимата дневна доза от тези храни, според проучванията смъртните случаи от рак ще са с по 200 000 по-малко на година.

Тези 6 зеленчука и плодове, които ви предлагаме спокойно могат да предпазят гърдите и другите части на тялото ви от рак, а освен това са идеални при правенето на диета.

Артишок – проучване публикувано в Британският журнал за правилно хранене показва, че артишокът има най-високи нива на антиоксиданти от 40-те изследвани зеленчука. „Също като броколите, слънчогледа и зелето , така и артишока е богат на флаваноиди, които забавят растежа на ракови клетки в гърдите и други органи, показва проучването.”, казва доктор Мун Шин от Институт за ракови заболявания в Атланта.

Нар – с богатото си съдържание на полифенол и витамин С, този плод е изключително добър в предпазването от рак на гърдата. „ Хиляди лабораторни изследвания сочат, че нарът може да спре развитието и рецидивирането на ракът на гърдата.”

Китайско зеле – китайското зеле е далеч по-леко от нормалното зеле, но и двата зеленчука са богати на изотиоцианати. „ Този вид сярни съединения спомагат за обмяната на естроген в тялото, което от своя страна предпазва гърдите от рак”., казва доктор Карън Колийнс – съветник в Американският институт за изследване на рака.

Домати – Ликопенът - мощен антиоксидант, е съставката, която дава на доматите червения им цвят. Те играят огромна роля в „комуникацията” между клетките, като помагат на здравите такива да се „сплотят” и по този начин да убият „болните” клетки, които биха могли да се превърнат в ракови.  Имайте предвид, че тялото ви приема по-ефективно ликопенът, когато продуктите, в които се съдържа са приготвени с малко мазнина.

Лилаво грозде – Ресвератолът, който се съдържа в люспите на червеното и лилавото грозде е растителен естроген, който много успешно може да намали риска от рак на гърдата, тъй като блокира ефекта от количества силен естроген, които организмът ви произвежда по естествен път. Също така той усилва имунната система и блокира свободните радикали от увредени клетки в тялото.