Ако сте като нас, значи и вие имате навика да правите от всичко по-много, за да избегнете тичането до магазина в последната минута.

Ако скоро сте правели баница с тиква или щрудел с ябълки, то ние ви предлагаме, вместо да ядете ябълки докато не се превърнете в такава или тиква до степен намразване, да използвате остатъците, за да се разкрасите в домашни условия.

Тиква – маска за ноктите и кожата на краката

Тиквата е пълна с много полезни съставки, което я прави чудесна не само за хапване. С идването на зимата, не е никак лоша идея да прибавите тиквата към разкрасяващите си методи, особено след като тя е идеална за уморена и суха кожа. Ще се учудите колко здравословен и свеж вид щ придаде на кожата ви.

Необходими са: половина чаша пюре от тиква и 1 яйце. По избор може да добавите 1 супена лъжица мед. Забъркайте съставките заедно и ги нанесете на пръстите си, като покриете ноктите, кожичките, въобще почти целите крака. Увийте ги в найлон, за да ги затоплите. Стойте така 15-20 минути и след това отмийте с топла вода.


Свежи ябълки – маска за коса

С тази маска ще успеете да съживите накъсаната и суха коса. Нуждаете се само от една голяма ябълка ( може да използвате и 2 или 3 средно големи, зависи от дължината и гъстотата на косата ви).

Необходими са: 1-2 големи ябълки, 2 супени лъжици оцет, 1 супена лъжица лимонов сок и 1 супена лъжица царевично брашно. Обелете, изчистете и настържете на ситно ябълката. Прибавете настърганата ябълка към останалите съставки и разбъркайте добре. Нанесете сместа на суха, неизмита коса и я оставете за 30 минути. Сложете шапка за баня и отгоре топла кърпа. Изплакнете със хладка вода, шампоан и балсам, за по-лесно разресване.


Кафява захар – маска за мека кожа на ръцете

Студът навън буквално съсипва ръцете ни, като ги изсушава до момент, в който не започнат да се белят и напукват и не стана много грапави и груби. Направете тази маска, когато ръцете ви са вече в критично състояние и имат спешна нужда да бъдат хидратирани и меки отново.

Необходими са: ¼ чаша едра кафява захар, бебешко олио, което да ви помогне да получите паста. Забъркайте захарта с олиото. Нанесете пастата сякаш си миете ръцете, в продължение на 1 минута, след което изплакнете с топла вода.