Линдзи Уолф е активистка от Ню Хемпшир, която се бори за позитивно отношение към женското тяло, като не се страхува да бъде достатъчно разголена и в думите, и в снимките си. 

Тя обаче не винаги се е чувствала комфортно в кожата си. Бори се с излишни килограми и ниско самочувствие в продължение на години. Още в гимназията се отличавала от съучениците си по прекалено големия размер дрехи, който носела. Покрай раждането на двете си деца обаче качва още 75 кг. И без значение какво прави, не може да си върне килограмите, които е била преди да забременее. След дългата борба с пищните си нови форми, един ден си задава въпроса: Защо насилвам себе си да бъда слаба? В този момент решава да спре диетите и просто да бъде щастлива. Когато признава терзанията си на своя съпруг, той й отговаря, че я обича изключително, че много харесва тялото й в момента и че я намира по-красива отвсякога. 

За съжаление, не всички съпрузи са така солидарни и подкрепящи, колкото Мат. След като споделя това в Инстаграма си, Уолф получава безброй съобщения от други жени, чиито съпрузи не са с тях в борбата им с променящото се женско тяло.  

Как се променя женското тяло с напредване на възрастта?

Истината е, че телата ни се променят и остаряват и просто трябва да приемем това, без да спираме да се грижим с любов за тях. Да мислим, че можем да запазим своите тийнейджърски форми и размери завинаги, е крайно нереалистично. Човешкото тяло е изградено от мазнини, тъкани (мускули и органи), кости и вода. След трийсетгодишна възраст повечето хора започват да губят част от костната си тъкан чрез процес, наречен атрофия. Костите започват да губят плътността си и това води до намаляване на водата в тялото. Около 30 г. започват да се увеличват телесните мазнини. По-възрастните хора са склонни да имат с една 1/3 повече мазнини по тялото си в сравнение с по-младите. 


Тялото на жената претърпява големи промени по време на бременността.  Увеличава се стъпалото - съвсем нормално е след раждане да започнете да носите по-голям номер обувки; променя се размерът и плътността на гърдите, косата побелява или може да окапе, по кожата се появяват стрии, венците се отдръпват от зъбите и др. Често тези промени остават завинаги, въпреки грижите това да не е така.

За много жени най-забележимата промяна е в числото, което сочи кантарът. Лекарите препоръчват наддаването по време на бремнността да не е повече от 30 кг. Повечето жени остават с два до пет килограма повече за цял живот от теглото, което са били преди появата на бебето. Причината за това е пролактинът. Това е хормон, който е важен при кърменето, а също така стимулира апетита. Колкото по-възрастна е една жена и колкото повече деца е родила, толкова по-трудно се случва свалянето на килограми.

Посланието на Уолф към жените, чиито мъже не приемат промените в телата им 

„Заслужаваш да бъдеш обичана, обожавана и желана, независимо от това какъв размер дрехи носиш. Ти си достойна за любов от момента, в който си се появила на този свят. Диетите и индустрията за красота промениха коренно колективната ни самооценка. Не позволявайте на вашите партньори да ви затрудняват още повече. Обичайте себе си.“

Посланието на Уолф към мъжете, които не приемат променените тела на жените си

"Ако не подкрепяте съпругата си само защото в момента тежи повече, отколкото в колежа, аз ще съм повече от щастлива да се намеся и да й кажа какво страхотно тяло има. Никой не бива да се чувства необичан или нежелан само защото се е променил физически през годините."