Напоследък органичните храни, биопродуктите и всичко в този смисъл, станаха много популярни и за онези, които могат да си ги позволят – предпочитани.
И тъй като ние държим да сте информирани, се поразровихме, за да разберем има ли продукти, които могат да си „позволят” да не бъдат органични и просто да си иги купим от който и да е магазин?Отговорът е „да”, а ето и кои са те:
Авокадо
Ако плодът или зеленчукът имат дебела обвивка/обелка, която не се яде, значи нямате поводи за притеснения. Просто запомнете, че е важно да ги обелите, преди да ги нарежете, за да се отървете от каквито и да било остатъци по тях.
Яйца
По правило на кокошките не се дават хормони на растежа. Изследванията показват, че заводските яйца нямат по-високо съдържание на замърсявания от органичните.Така че - не се притеснявайте да си купувате такива.
Замразени плодове в найлонови торбички
Рискът от излагане на химикали е по-сериозен, когато темперетурите са високи, а замразената продукция е, ами, да студена като лед. Стига да не ги варите, докато са в торбичката, шансът да поемете вредни химикали от тях е доста нисък.
Подправките
Дори и когато използвате много подправки, консумирате толкова малки количества от всяка, че рискът е наистина минимален, твърдят от health.com.
Дрехите
Докато няма съмнения по въпроса дали органичният памук е по-добрият вариант, що се отнася до околната среда, предимствата за вашето собствено здраве са неясни – не е типично пестицидите да останат в дрехите в толкова големи количества, че да „попият” в телата ни. Единственото възможно изключение е, когато дрехата е третирана със забавени горители (flame retardants - което ще е показано на етикета).