Независимо дали спазвате определена диета или хранителен режим, или си похапвате каквото ви душа иска, но все пак искате да свалите няколко излишни за вас килограма, можете да прилагате малки трикове, за да засилите желаните резултати.

Щипка канела за стройно тяло

Ароматната и вкусна подправка не само ще добави допълнителен вкус и екзотика към храната, но и ще ви помогне да свалите някой и друг килограм по-бързо. Можете да добавяте по-малко канела както към сутрешното кафе или чай, така и към любимата плодова салата или кисело мляко. Това ще засили метаболизма на организма ви. Половин чаена лъжичка от подправката дневно ще ви осигури по-ефективно изгаряне на калории.

Трик на недоминиращата ръка

Когато седнете на масата да се храните, използвайте ръката, която обикновено не ползвате, за да държите вилицата или лъжицата. Малкият трик ще ви поизпоти, но затова пък ще се храните по-бавно и здравословно. Това ще даде време на мозъка да получи сигнал за ситост в стомаха. Вероятността да не изядете цялата порция е много по-голяма, отколкото ако си помагате със силната за вас ръка.

Трик 2 от 3

Друг трик, който можете да приложите, за да контролирате порциите е да пропуснете 1 от 3-те ястия на вечеря. Ако сте на вечеря в ресторант, не прелиствайте менюто докрая. Поръчайте си първо и второ, а третото – пропуснете. Или изяжте супа и десерт, пропускайки основното. Това е правилото 2 ястия от общо три. Несъмнено ще почувствате задоволство от това, че не сте преяли, а това пък ще добави допълнителни точки към диетата, която спазвате в момента.