Сок от нар или „granatum”, от латински „зърнест“, е от една страна приятен на вкус, от друга е богат източник на витамините С, В- групата, Р и малко витамин А и на минералите калий, мед, манган, хром, силиций, магнезий, калций, натрий, желязо в количества, важни за доброто функциониране на организма ви. Нарът е най-мощния природен антисептик и антиоксидант, който същевременно ви предпазва от стареене. Нарът може да го консумирате и в плодова салата, вдъхновявайки се от вкусните рецепти в Bistro.bg.
Освен че е полезен, ябълковият сок е с ниско процентно съдържание на калории. В ябълките има витамин С и Р, калий, калций, магнезий и пектин, който намалява нивото на холестерол в кръвта и подобрява храносмилането. С ябълки стават и много приятни коктейл – като популярната испанска Сангрия, чиято рецепта може да намерите в Bistro.bg.
Червената боровинка е добър източник на важни за метаболизма Оmega 3 мастни киселини, витамини и минерали - за максимална здравословна полза е добре да се консумират като сок без подсладители. Боровинките могат да се приемат също и като пресен плод или екстракт. С тях може да правите и изключителни сезонни плодови салати в комбинация на малини и къпини.