Колкото и да не ни се ще, зимата вече тръска ботушки за начален старт и съвсем скоро ще ни засипе.

Този факт обаче изобщо не е повод за депресии, тюхкания или други негативни емоции. Всеки сезон си има своите малки удоволствия, които не могат да бъдат направени по никое друго време на годината.

Ето четири основателни причини, заради които да обичаме зимата:

Зимата също притежава свой собствен неподправен чар. Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
1) Приключения в планината

Ако сте любители на зимните спортове, то тогава е твърде вероятно отдавна зимата да е вашият любим сезон. Но дори и да не сте, не можете да отречете, че планината е страхотно красива през зимата.

Така че, използвайте уикенда да се разходите на чист въздух, вместо да се излежавате. Доказано е, че една от причините за зимната депресия, е застояването вкъщи. Ако сте достатъчно смели, пробвайте да се научите да карате сноуборд например, а ако това ви се струва твърде екстремно, качете се на лифта, гледката със сигурност си струва…

2) Медитация на свещи

Запалете свещи и ароматни клечици, пуснете си някаква ненатоварваща музика, излегнете се удобно и просто се отпуснете. Опитайте се да се изключите от всички битови и ежедневни проблеми, дори за кратко. И когато казваме да се изключите, говорим сериозно - изключете телефоните, телевизора, компютъра.

Забравете за деня си в офиса, за проблемите с някой близък, защото (знаете много добре) - стресът е най-големият враг на здравето ни.

3) Ароматна вана и чаша вино

Ваната с ароматни масла е едно от малкото неща, което може да ви накара наистина да забравите, че навън е студено и влажно, че утре пак трябва да ставате рано за работа, а преди това да изчистите колата от натрупания сняг или пък да се блъскате с още 100 човека в претъпканата маршрутка/автобус/тролей/метро и прочее.

За пълно удоволствие от ароматната вана, ви препоръчваме и чаша вино, за предпочитане червено.

Зимата също притежава свой собствен неподправен чар. Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
4) Приятели на вечеря и топли напитки… алкохолни, разбира се

Каквото и да си говорим, през зимата човек далеч не е толкова социален, колкото през топлите сезони. Някак все така се получава, че след работа искаме да се приберем вкъщи, вместо да обикаляме заведенията.

Но истината , че това е една от причините да се чувстваме депресирани през зимата. Затова се обадете на най-близките си приятели и ги поканете на вечеря. Дори не е нужно да готвите, пицата винаги е удачен вариант, можете да си вземете китайско или пък да си направите сандвичи.

Градусът на настроението в студена зимна вечер се покачва и с помощта на топли алкохолни напитки. Те могат да бъдат с кафе, топъл шоколад или чай, а съставките, които идеално им пасват са: ликьори, коантро, уиски, бренди, ром и така нататък.

Сигурни сме, че с малко фантазия ще измислите доста вкусни и разнообразни решения. Важното е, да споделяте тези моменти с хора, които ви карат да се чувствате добре и с които ви е приятно да бъдете.

Останалото са само подробности.