Майка стана известна в TikTok, споделяйки своя трик с 5-месечно бебе по време на пътуване. Клои Молина оставя сина й да спи под душа, докато тримата със съпруга й са на почивка, вместо той да спи с родителите си в хотелската стая.

Този „хак“ не се понрави на всичките й последователи, сред които имаше и такива, които открито я порицаха за методите й на отглеждане.

Снимка: Instagram



25-годишната майка, за която това е първо дете, споделя как се е появила идеята Езра да спи в банята. Клои и съпругът й Дейвид били на почивка в Мексико през август, когато синът им не успял да заспи „цяла нощ“. В този момент креватчето му било разположено отстрани на леглото им в наетия от тях имот.

 

 

 

 


„Той знае, че ако си на два метра от него, постоянно ще се събужда и ще те вижда, че спиш до него, и ще иска мляко“, обяснява Молина за своето бебе. „Особено ако кърмиш, бебетата могат да подушат миризмата на млякото, могат да ви усетят.“

Идеята за банята като отделна спалня идва от снахата на Клои, която е майка на 4 деца и нейната причина да използва това помещение е свързана с липса на пространство. Младата майка обаче решава, че ще приложи този трик и с малкото си бебе.

„Не можахме да поберем детското креватче в банята. Единственото място, на което можеше да се побере, беше душът, така че поставихме креватчето под душа“, признава тя. Въпреки това „той спа цяла нощ“, споделя Клои Молина пред People.

Снимка: Instagram



До момента майката е оставяла сина си да спи в банята четири пъти и обяснява, че използват банята като спалня „само когато пътуват". Най-честите запитвания, които Клои получава, е дали малкият Езра знае, че спи в банята.

 

 

 

 


„Той просто знае, че това е стая с врата, в която е затъмнено. Той не знае, че това е баня.“

 

Другият важен въпрос, за който всички питат, е как двамата със съпруга й използват банята и тоалетната вечер.

„Издърпахме леко завесата на душа, така че той да не може да ни види. След това излизахме и той изобщо не се събуждаше. Буквално спи по цяла нощ – 12 часа!“

Снимка: Instagram


Макар трикът с банята да работи и да е полезен за младото семейство, видеото, в което Молина обяснява за него, е прието със смесени чувства от потребителите на социалната мрежа. В много от коментарите се изтъкват опасения за нездравословна среда, мухъл и включване на душа посред нощ.

“Лично аз с оглед на силните почистващи препарати, с които се почистват баните в хотелските стаи, това е ПОСЛЕДНОТО място, на което бих поставила бебето си през нощта, дишайки този въздух и вероятно мухъл”, коментира майка по видеото.

 



„Представете си, че отивате на ново място, на което никога не сте били, и някой ви запраща на тъмно място, което не познавате. Никога не бих могла да го направя“, коментира друг потребител.

„Просто си намерете хотел с отделна стая от вашата. В банята има тонове микроби и т.н.“, пише разтревожено друга жена.