готвачДомати
Чувствате се изморена, а краката ви са схванати по време на бременността. Ниското съдържание на калий в организма ви може да е причината. На помощ идват доматите, които съдържат ликопен – силен антиоксидант, както и калий. Той е важен минерал, който отговаря за мускулните контракции и сърдечната дейност.

готвачСьомга
Притеснявате се да хапвате риба заради опасността от отравяне с живак и пренасянето на болести чрез рибата? Сьомгата не е сред опасните морски дарове за бременните. В нея сe съдържат минимални количества живак и е богата на омега-3 мастни киселини, както и на витамин D.

готвачОбезмаслено мляко
Обезмасленото мляко съдържа витамин D, калций, протеини и важният витамин B12. Изследванията показват, че намаляващите количества на витамин В12 в кръвта на бременната жена увеличават рисковете от дефекти на невралната тръба, съобщава ivillige.com.

готвачЧерен хляб
Черният хляб е богат на ниацин и витамин В, които подпомагат усвояването на въглехидратите, протеините и метаболизма. Ниацинът  помага на бременната да запази енергията, силите си и да поддържа тялото си във форма.

 

готвачАспержи
Аспержите са друг важен зеленчук, богат на фолиева киселина и витамин В, който предотвратява вродените дефекти при новороденото. Ако се чувствате подути по време на бременността, опитайте аспержи, които действат като натурален детоксикатор за тялото.

 

А ето къде можете да видите задължителния списък със суперхрани за бременни. Част 1.