Разликата между ежедневието на една жена с дете и такава проличава най-силно в събота сутрин. За един това е време да поспят до късно, да сипочинат и да релаксират, за други това е поредният ден на "бойното поле".

6:00
С дете
- Време е за ставане. Някой се е напикал и цялото легло е мокро.
Без дете - Не ти се налага да ставаш в близките 5 часа.

6:30
С дете -
Сменяш памперса, подсушаваш и се опитваш да просипиш детето поне за още 30 минутки. Но то бръмчи с устни, бърка ти с пръсти в очите и няма никакво намерение да спи. Ставаш.
Без дете
- Все още спиш.

7:00
С дете - Правиш закуска, но точно днес детето решава, че не харесва овесени ядки с кисело мляко. Иска "бапапупи", нещо, което тотално не разбирраш. И докато се чудиш какво е това, то започва да пищи все по-високо и по-високо.
Без дете - Обръщаш се на другата страна и продължаваш да спиш.

8:00
С дете - Гледаш един и същ епизод от анимационното филмче за Маша и Мечока за 7652 път. Всеки опит да смениш с друг е обречен на провал и рев.
Без дете - Дишаш равномерно, спиш дълбоко, тънка лигичка се процежда по възглавницата ти.

8:30
С дете - Опитваш се да си вземеш душ, докато детето отваря вратата на банята за десети път и хвърля какви ли не играчки вътре.
Без дете - Спиш толкова сладко, все едно са те целунали 10 ангела.

9:00
С дете - Минаваш през стаята, спъвайки се в дървен влак и говорящ пингвин. все пак с едното око още спиш.
Без дете - Птички пеят на прозореца ти. Сякаш специално за теб - за да е още по-хубав съня ти.

9:30
С дете - Опитваш се да измиеш чиниите, но детето плаче, защото иска да ти помага и също да се плиска и полива с вода. не обръщаш внимание на тръшкането му, което е груба грешка, защото то знае как да го привлече. А именно - като сяда в тоалетната на котката из апочва да си играе с пясъка.
Без дете - Бавно се пробуждаш и се протягаш блажено, благославяйки възможността да спиш още колкото си поискаш.

10:00
С дете - Резултатът от 20-те минути спокойствие е намазан телевизор с крем за дупе. Освен него детето е успяло да намаже и опашката на котара, а на новия ти скъп телефон има поне 20 бели мазни отпечатъка.
Без дете - Продължаваш да спиш като малко пухкаво коте.

10:30
С дете - Опитваш се да приготвиш някакъв обяд. Докато решеш лук, трябва да строиш замъци от дървени кубчета и да обясняваш защо Пепеляшка си е изпуснала само едната обувка.
Без дете - Събуждаш се и си проверяваш съобщенията във VIber и Facebook. Разбирате се с приятели да пиете кафе някъде навън. След 30 минути си готова и излизаш. Кафе, после може би шопинг. Каквото и да е - имаш цялото време на света.