Днес Кейт Мидълтън навършва 41 години. Красивата съпруга на престолонаследника принц Уилям има три прекрасни и здрави деца, радва се на одобрението на британците, като след смъртта на Елизабет Втора бе „повишена“ в принцеса на Уелс, но точно тези дни настроението в Бъкингам не е много празнично.

На 10 януари излиза автобиографията на принц Хари "Spare" ("Резервен"), но миналия четвъртък книгата се появи по погрешка в Испания и много медии публикуваха откъси от нея. Освен това Хари даде две големи телевизионни интервюта – за британската Ай Ти Ви и за американската Си Би Ес, в които отговори на парливи въпроси за отношенията си с брат си Уилям, баща си Чарлз и изобщо за атмосферата в Бъкингам.

Днес крал Чарлз и съпругата му Камила писаха в социалните мрежи на монархията за първи път след излизането на фрагменти от "Spare". Те поздравиха снаха си Кейт по случай рождения й ден със снимка от нейното скорошно посещение в Уелс. На кадъра виждаме Кейт да получава цветя от момиченце пред църквата Св. Тома.

Засега в официалния профил на Кейт и Уилям в Инстаграм няма публикация по повод рождения ден на принцесата.

Припомняме, че Кейт и Уилям се ожениха през април 2011 г. Първото им дете, принц Джордж, който е престолонаследник, се роди на 22 юли 2013 г. Днес двойката има три деца – Джордж (9), Шарлот (7) и Луи (4).

Снимка: Getty Images

Кейт и Уилям се познават още от тийнейджърските си години, но стават двойка, когато са на около 22. През пролетта на 2007 г. двойката се разделя за няколко месеца. Бракът им изглежда щастлив и семейството се радва на голямо одобрение сред британците.

Тази есен фамилията се премести от Лондон в Бъркшър, графството, в което се намира основният замък на короната – Уиндзор. Преместването е заради децата.

„Истината е, че в Лондон те са много ограничени. Децата няма как да излязат в парка и да ритат топка с приятелите си. Планът им е в следващите 10-15 години да живеят в Уиндзор“, сподели тогава пред „Сънди таймс“ източник, близък до Уилям и Кейт.