Кейт Мидълтън навършва 40 години и отбелязва рождения си ден с 3 специални нови снимки. Всяка от тях ще бъде изложена на едно от трите места, които имат важно значение за херцогинята на Кеймбридж. 

На 9 януари 2022 г. Кейт навършва важните за много жени 40 години. От двореца публикуваха три портретни кадъра, направени през ноември от фотографа Паоло Роверси.

На едно от черно-белите изображения Кейт е с елегантна рокля от шифон. Тъй като е застанала в профил, се виждат обеците й с диаманти и перли. Тези бижута са принадлежали на принцеса Даяна. На преден план е и емблематичният ѝ годежен пръстен със сапфир, който също е принадлежал на покойната майка на принц Уилям.

На втората снимка Кейт е с червена сатенена рокля с едно голо рамо. Допълва визията си с диамантени обеци от колекцията на кралица Елизабет.

На третия кадър Кейт е усмихната, преметнала коса през раменете си.

Много медии коментираха, че визиите и поведението, които Кейт Мидълтън демонстрира на 40 години, са достойни за бъдеща кралица. 

Портретите ще влязат в постоянната колекция на Националната портретна галерия, на която Кейт е патрон. Преди това ще бъдат част от проекта "Завръщане у дома" - национална инициатива, в рамките на която портрети на известни личности се изпращат на места, с които те са тясно свързани.

Новите снимки на херцогинята ще бъдат изложени на локации със специално значение за нея - Бъркшир (мястото, където е израснала), Сейнт Андрюс (мястото, където се запознава с Уилям) и Ангълси (мястото, където живеят след сватбата си).

Майката на три деца не е планирала големи тържества за рождения си ден с оглед продължаващата вълна от случаи на COVID-19 във Великобритания. Миналата година тя отпразнува 39-ия си рожден ден с чаено парти, организирано от съпруга и децата ѝ в провинциалния им дом в Норфолк.

Кейт поема все повече кралски задължения, тъй като кралица Елизабет отмени ангажименти поради здравословни проблеми. Принц Хари и Меган Маркъл пък се оттеглиха от задълженията си на действащи  кралски особи.