В края на тази седмица Кейт Мидълтън ще отпразнува своя 40-ти рожден ден. Емблематичен момент за всеки човек, а за бъдещата кралица на Великобритания – още повече.

Вече 10 години херцогинята на Кеймбридж съчетава успешно ролите на съпруга, майка на три деца и високопоставен член на кралското семейство с всички произтичащи от това обществени ангажименти.

В навечерието на 40-ия й рожден ден списание HELLO! разговаря с някои от хората, които я познават най-добре – от персонала в Бъкингам и приятели до управителите на благотворителните фондации, с които тя общува най-често.

Снимка: Getty Images

Те споделят, че Кейт е интроверт, но през годините успешно е преодоляла срамежливостта си. Близките до херцогинята допълват, че тя е също така самокритична и много забавна в неформалните разговори.

В навечерието на Коледа Кейт ни разкри и още една своя страна, като акомпанира на Том Уокър по време на ежегодния коледен концерт в Уестминстърското абатство, подкрепян от кралската фондация.

Тези, които я познават добре, знаят, че тази й изява е като венец на дългогодишните усилия за шлифоване на поведението пред голяма аудитория.

„Тя не счита, че още от раждането си е предопределена за обществена фигура. Кейт е сдържана и вглъбена. Ако не се беше омъжила за Уилям, нямаше да търси публична изява под друга форма“ – споделя пред HELLO! източник от Бъкингам.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Че е работила усилено, за да говори уверено и смислено пред много хора, Кейт доказа през октомври, когато връчи една от наградите Earthshot. Събитието се организира от принц Уилям и кралската фондация, а призовете се връчват на хора, допринесли за опазването на околната среда. Повече за церемонията вижте тук: 

Кейт очарова хората и като споделяше през годините детайли за личния си живот. Когато тя разказа за трудностите да имаш три деца, учещи вкъщи заради пандемията, милиони осъзнаха, че тя е майка като всички останали.

Бъдещата кралица на Великобритания трупа опит за предстоящите й задачи, като се среща с лидери от цял свят. През миналата година тя прие първата дама на САЩ Джил Байдън.

Проектите, върху които работи Кейт, са разнообразни. Съвместно с британската Национална портретна галерия тя създаде Hold Still – фотографски проект, чиято цел бе да се документира живота във Великобритания по време на пандемията. 

Херцогинята обича да снима и често прави официалните кадри за рождените дни на децата си. 

Сред организациите, които тя подкрепя, са и скаутите. Кейт няма проблем да захвърли скъпите тоалети и високите обувки, за да играе с децата на криеница, да рисува или да засажда дръвчета. 

„Кейт се концентрира върху дългосрочни проекти. Не я блазни бързият успех и медийното отразяване с мимолетна давност“ – коментира пред HELLO! неин сътрудник.

Срещите й с деца в болници, детски градини, училища и къде ли още не й спечели прозвището „Принцесата на децата“.

Затова не е чудно, че при цялата си обществена ангажираност Кейт е майка, отглеждаща с много грижовност трите си деца Джордж (8 г.), Шарлот (6) и Луи (3). 

 Поради всичко гореизброено очакваме с интерес юбилея на Кейт Мидълтън и какво ще й(ни) донесе 2022 година.