В последните 9 дни херцогинята на Кеймбридж е изключително активна и направи няколко знакови появи на събития, в които участваха предимно деца и техните родители. Кейт Мидълтън посети детска градина, научен музей, детска болница и обществен център и на всяко едно от събитията тя показа, че срещата й с най-малките членове на обществото е не просто кралско задължение, а нейно призвание.

Снимка: Getty Images

Последната и най-мила среща с деца беше на 29 януари, в детска градина и предучилищна в Стокуел, Лондон. Там херцогиня Катрин сервира закуска на децата. И не само това – кралската особа намери време да си поговори и поиграе с тях, а всички забелязаха с каква лекота общува с най-малките.

Снимка: Getty Images

От снимките и видеата, които бяха разпространени от официалните акаунти на двореца Кенсингтън в Инстаграм и Туитър, струеше топлина, загриженост и любов, които не останаха незабелязани от потребителите в социалните мрежи. Положителните коментари не закъсняха, а Кейт беше наречена „принцесата на децата“ по аналогия с прозвището, което имаше нейната покойна свекърва принцеса Даяна, която всички наричаха „принцесата на народа“.

Някои от коментарите в социалните мрежи гласяха:

„Харесвам много как започнаха да я наричат. Даяна беше „принцесата на народа“, а сега Кейт е „принцесата на децата“.

„Обичам да я гледам, когато е около деца. Тя общува чудесно с хора от всички възрасти, но когато е с деца, излъчва различна енергия. Тя ги обожава.“

„Винаги е вълнуващо да видиш нейно кралско височество с деца... тя сияе по различен начин и изглежда, че наистина се наслаждава на времето, прекарано с тях... това говори много каква майка е и как се държи с нейните деца.“

Много потребители отбелязват, че отношението на херцогинята към децата е отражение на начина, по който се грижи за своите три деца с принц Уилям – 6-годишния принц Джордж, 4-годишната принцеса Шарлот и 21-месечния принц Луи.

Снимка: Getty Images

Всички събития с деца, на които присъства Кейт, са свързани с голяма кауза – национално изследване, озаглавено 5 Big Questions, което стартира миналия вторник и е свързано с ранното детско развитие. За седмица в него успяха да се включат повече от 100 хиляди души.

Снимка: Getty Images