По-рано този месец Кейт Мидълтън разкри, че 19-месечният й син вече казва отделни думи, но без да уточнява кои са те. Тази вечер BBC One ще излъчи празнично, коледно предаване с херцозите на Кеймбридж и според британската преса в него Кейт Мидълтън споделя, че една от първите думи на престолонаследника е Мери – малкото име на популярната британска готвачка и тв водеща Мери Бери.

„Готварските ми книги са на първата лавица, точно на височината на Луи и той вече разпознава Мери Бери от снимката върху нейната книга“ – разказва 37-годишната Кейт Мидълтън в предаването, заснето с участието на популярната готвачка.

„Децата много обичат да гледат човешки лица, а твоят лик е на всичките ти книги и Луи вече определено те разпознава“ – казва Кейт на Мери Бери в предаването, което ще се излъчи днес от 20:30 ч. английско време.

A Berry Royal Christmas е посветено на всички доброволци, които ще работят по време на празниците, за да помогнат на хора в нужда. В епизода Мери Бери готви свои любими празнични ястия с помощта на Кейт и Уилям. Приготвената храна те сервират на събитие, организирано от благотворителни организации.

В интервю за списание Mail on Sunday’s You 84-годишната Мери Бери споделя за трите дни, прекарани с кралските особи: „Много съм впечатлена! Кейт и Уилям са като два гълъба. Постоянно се усмихват, докосват се по ръцете и се гледат в очите. Всичко бе толкова красиво и естествено!“