Пловдивският фотограф Андро Дюлгерян публикува поредната си следсватбена фотосесия, заснета на екзотично място. Този път това е емблематичната за България теснолинейка в Родопите.

Снимка: Андро Дюлгерян

„През септември 2020 г. пътувах с кола за Банско, за да снимам сватба. Видях как влакът минава и ми хрумна, че по трасето му може да се направи фотосесия. И то зимна, със сняг. Миналата година не можах да осъществя идеята, защото нямаше сняг, а и не е толкова лесно да се намери двойка, която ще иска да се снима в студа“ – споделя Андро пред LadyZone.bg.

Тази зима той избира за сесията Ани и Наско от Пловдив. Признава, че двойката му е на сърце, защото в поръчаната от тях фото книга със снимки от сватбата те слагат и един кадър с него.

Ани е медицинска сестра, а Атанас е собственик на заведение. Сватбата им е на 3 юли 2021 г.
Снимка: Личен архив

„Това ме трогна. Уговорихме се и започнахме да чакаме снежен ден, в който всички да са свободни, включително гримьорката Деси Димитрова и асистентът ми Емил Вълчев. Снимахме в събота, 22 януари, като сутринта температурата бе минус 10 градуса“ – разказва Дюлгерян.

Гримьорът Деси Димитрова, булката Ани и Андро Дюлгерян в началото на снимачния ден
Снимка: Личен архив

Снимките започват от гара Септември, след което екипът се движи с кола до Разлог и обратно, за да се направят кадри на различни места по трасето, включително най-високата точка на жп линията – гара Аврамово.

Гара Аврамово е с надморска височина 1267 м
Снимка: Андро Дюлгерян

„Бях си набелязал предварително местата, имах и разписанието на влака. Улесни ни много и функцията „Радар“ в сайта на БДЖ, където в реално време се вижда къде е влакът. Така се спестява излишното чакане на студа, което е особено важно за булката, която бе с голи рамене“ – пояснява Андро Дюлгерян.

Снимка: Андро Дюлгерян

За него най-трудни са снимките на моста. Там с кадър от друг ракурс помага и асистентът му. За младоженците най-голямо изпитание е снимката, на която са между два вагона. Заради движението на влака студът е бил наистина голям. А най-хубавото е, че никой от екипа не се разболява.

Снимка: Андро Дюлгерян

Разбира се, фотосесията предизвиква голям интерес у пътуващите във влака. Този кадър е направен от един от пътниците и по-късно публикуван във Фейсбук.

Снимка: Facebook

За другите екзотични фотосесии на пловдивския фотограф можете да прочетете тук: