Британският премиер Борис Джонсън стана татко в разгара на пандемията от коронавирус. Той и годеницата му Кари Саймъндс са посрещнали на бял свят здраво момченце в лондонска болница, съобщава говорител на двойката.

„И майката, и бебето се справят много добре“, се казва в изненадващото изявление на говорителя. Новината беше наистна неочакана, защото се очакваше Кари да роди малко по-късно през годината.

Снимка: Getty Images

Това ще е първо дете за годеницата на британския премиер, но не и за Борис, който има 4 деца от втората си съпруга - адвокатката Марина Уилър, като най-малкото от тях е на 21 години - Тиодор Аполо Джонсън, следва Касия Пийчис Джонсън на 23, Мило Артър Джонсън на 25 и Лара Летис Джонсън, която е на 27 години.

През 2010 година усилено се говореше за извънбрачната връзка на Борис с изкуствоведката Хелън Макинтайър, от която се твърди, че има незаконно дете.

Първият брак на премиера е сключен през 1987 година, а през 1993-а той се развежда заради връзката си с Марина, от която са четирите му законни деца. Бракът им официално се разпада през 2018 година след 25 години. От тогава той се среща със сегашната си партньорка в живота – пиарката Кари Саймъндс.