Борис Джонсън влезе през черната врата на "Даунинг стрийт" 10 като първия британски премиер от почти половин век, който го направи без брачен партньор.

Снимка: Getty Images

Причината за това е, че 55-годишният Борис Джонсън и съпругата му Марина Уилър, които заедно имат четири деца, съобщиха през септември миналата година, че са се разделили и ще се разведат след 25 години брак.

Но приятелката му Кари Саймъндс - бивш ръководител на комуникациите на неговата Консервативна партия - беше забелязана сред насъбралата се тълпа пред небезизвестния адрес. Ако 31-годишната Кари Саймъндс се присъедини към Борис Джонсън в официалната му резиденция, тя ще бъде най-младата партньорка на министър-председател във Великобритания за последните 173 години, пише "Ройтерс".

Снимка: Getty Images

Но коя е блондинката с червена рокля в тълпата, която открадна сърцето на премиера? Взаимоотношенията на Борис Джонсън и Кари Саймъндс попаднаха на първите страници на медиите на Острова по време на кампанията му, когато полицията е повикана в дома им в южната част на Лондон през нощта - след получен сигнал за голям скандал. Тогава съседите разказват пред "Гардиън", че са чули Кари Саймъндс да крещи на Джонсън думи от рода на "Разкарай се от мен!" и "Махни се от дома ми!".

В момента обаче Кари Саймъндс изглежда продължава да бъде както политически, така и личен партньор на Борис Джонсън. Кари Саймъндс, която e завършила театрални науки и история на изкуството, започва да работи за Консервативната партия през 2010 г. Тя е член на успешната кампания "BackBoris2012" на Борис Джонсън, за да бъде преизбран за кмет на Лондон на изборите през 2012 г., а Кари Саймъндс същевременно работи като специален съветник на двама министри, преди да стане ръководител на комуникациите на партията.

Снимка: Getty Images

Медиите й признават по-вталения и по-умен външен вид на Борис Джонсън по време на кампанията му за наследяване на Тереза Мей като лидер на Консервативната партия и министър-председател на Великобритания. Всичко това води до обявяването й за най-влиятелния британски специалист по връзки с обществеността от списание "PR Week".

Някои я наричат "модерната сила" зад политически успех на Борис Джонсън, което звучи логично, имайки предвид възрастовата дупка от 24 години между тях. "The Spectator" дори определя Кари Саймъндс с думите "ето какво означава да бъдеш консервативен милениъл".

Но да се каже, че Кари Саймъндс е причината за проваления брак на Борис Джонсън, би било преувеличено. Слуховете за развод с Марина Уилър в медиите не спираха, след като съпругата му го беше изоставила два пъти преди това в резултат на извънбрачни дела. Двамата вече са в процес на развод. 

Снимка: Getty Images

След като самият Борис Джонсън беше попитан по време на кампанията си дали Кари Саймъндс ще се присъедини към него на "Даунинг стрийт "10, той отговори така:

"За моя собствен живот, за моето семейство и за моите близки взех решение преди много години - много преди дори да стана кмет на Лондон, че просто не говоря за хората, които обичам".

Ако връзката на Борис Джонсън с Кари Саймъндс прерасне в нещо повече, той може да стане първият премиер за последните 250 години, който се жени, докато служи на "Даунинг стрийт" 10, пише британския "Сън".