Британският премиер Борис Джонсън е в очакване на петото си дете. То ще е първо със сегашната му партньорка Кари Саймъндс. Заедно с новината за бебе двойката оповести и своя годеж.

„Министър-председателят и госпожица Саймъндс са щастливи да съобщят за техния годеж, както и че очакват бебе в началото на лятото“, е заявил говорител от името на двамата.

Снимка: Getty Images

Половинката на британския премиер използва и Инстаграм, за да съобщи на приятелите и близките си.

Снимка: Instagram

„Обикновено не публикувам подобни неща тук, но исках приятелите ми да разберат от мен. Много от вас вече знаят, но за приятелите ми, които все още не знаят, ние се сгодихме в края на миналата година и очакваме бебе, което ще се появи в началото на лятото. Чувстваме се благословени“, написа 31-годишната Кари към снимка, на която Борис я целува нежно по бузата.

Борис и Кари са първата двойка без брак, която се настанява да живее на „Даунинг Стрийт“ 10 в Лондон, след като миналата година Джонсън стана премиер на страната. С обявяването на новините Борис Джонсън ще се превърне в първия министър-председател на Великобритания от повече от 250 години насам, който се жени, докато заема поста.

Това ще е пето дете за 55-годишния политик. Другите четири деца са от втората му съпруга – адвокатката Марина Уилър, като най-малкото от тях е на 21 години - Тиодор Аполо Джонсън, следва Касия Пийчис Джонсън на 23, Мило Артър Джонсън на 25 и Лара Летис Джонсън, която е на 27 години.

През 2010 година усилено се говореше за извънбрачната връзка на Борис с изкуствоведката Хелън Макинтайър, от която се твърди, че има незаконно дете.

Първият брак на премиера е сключен през 1987 година, а през 1993-а той се развежда заради връзката си с Марина, от която са четирите му законни деца. Бракът им официално се разпада през 2018 година след 25 години. От тогава той се среща със сегашната си партньорка в живота – пиарката Кари Саймъндс.

Снимка: Getty Images

Те ще са и първата двойка на „Даунинг Стрийт“ 10, която посреща бебе от 2000 година насам, когато това се случи с Тони Блеър.