Испанците се шегуват, че лятото е дошло когато човек започне да си пие салатата. Така Снежанката разбира се се превръща в таратор, а тази негова вариация е много интригуваща и вкусна. Нахутът осигурява фибрите и белтъчините, които ще ви държат сити с часове, без да натоварват храносмилането.
За 4 порции са ви нужни:
2 чаши нахут, сварен или от консерва
4 чаши кисело мляко
2 чаши вода
морска сол на вкус
щипка черен пипер
4 с.л. накълцан джоджен или мента
2 с.л. зехтин
Поставете всички съставки без зехтина в пасатор. След минута всичко ще е добило гладка консистенция и може да сервирате супата в 4 купички. Украсете с капки зехтин и при желание добавете краставица, нарязана на ситни кубчета. Ако компанията ви го позволява, скилидка чесън, смляна много ситно, добавя още един вкусен нюанс. Да ви е хладно и сладко!
Със съдействието на www.artofrealfood.com