#Салата от къдраво зеле, орехи и боровинки
Продукти:
1 глава къдраво зеле
1 консервна кутия царевица
½ ч.ч. леща
1-2 лимона
1/3 ч.ч. зехтин
2 щипки сол и черен пипер
¼ ч.ч. орехи и сушени боровинки

Приготвяне:
Полейте лещата с вода и варете в продължение на 15-20 минути. Добавете течността от консервираната царевица, след което оставете настрана.
Междувременно измийте зелето и го нарежете на малки парченца. Към него добавете добре изцедената царевица. Прехвърлете зелето и царевицато в голяма купа и добавете към тях сварената леща. Разбъркайте добре.

В малко шишенце добавете черния пипер, солта, зехтина и сока от лимоните, след което разклатете шишето добре, докато съставките се смесят напълно. Така получения дресинг изсипете върху салатата и добавете орехите и сушени боровинки.

 

#Класическа пилешка салата
Продукти:
½ сварено пиле, обезкостено
1/3 ч.ч., зехтин, смесен с кисело мляко
¼ чаша листа от целина, нарязани на ситно
1 с.л. пресен лимонов сок
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Нарежете свареното пилешко месо на малки парченца. Комбинирайте го с всички останали съставки и разбъркайте добре. Оставете сместа за 15 минути в хладилник, за да се смесят вкусовете един друг.

Така получената пилешка салата изсипете в голяма салатена купа, поръсете я с две бисквити или препечен хляб и разбъркайте отново.

 

#Зеленчуци с тофу и дресинг от сусам и джинджифил
Продукти:
2 ½ ч.ч. сварен кафяв ориз
1 пакет твърдо тофу
2 ч.ч. замразени зеленчуци
¼ чаша дресинг ог сусам и джинджифил
лют сос по избор

Приготвяне:
Сипете сварения ориз в купа за салата, добавете към него сиренето тофу, нарязано на маки кубчета.
Сложете замразените зеленчуци да се бланшират, докато омекнат.
Дресингът от сусам и джинджифил загрейте в тиган. Добавете към него зеленчуците и сиренето тофу и разбъркайте добре. Гответе в продължение на около 3-4 минути.
Така получената смес изсипете върху ориза. Добавете лютия сос или още от сусамовия дресинг по желание.