Как да си направите перфектен ориз? С варенето нещо не се получава, а пърженето идва много мазен вариант. Тогава го запържете съвсем леко и го пъхнете във фурната. Tя ще свърши останалото.

Продукти:

1 1/2 ч.ч. ориз

2 червени чушки

150-200 г гъби

250 г броколи

1 глава кромид лук

сол

черен пипер

олио

доматен сос

Приготвяне:

В по-голяма тенджера задушете лука с малко мазнина и когато омекне добавете чушките, гъбите, а малко по-късно и броколите (всички зеленчуци са измити предварително и нарязани на кубчета или ленти). Прибавете и две супени лъжици доматен сос. Измитият и отцеден ориз също се добавя към сместта, за да се позапържи за няколко минути. В това време добавете сол и черен пипер за аромат и вкус. Цялата смес изсипете в тава и долейте 4 ч.ч. гореща вода. Пъхнете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Когато оризът поеме водата и се зачерви отгоре, ястието е готово!