Тази чудесна супа е от Моли Уайзенбърг, чийто блог Orangette, е сред любимите четива на съпруга ми. Готварската й книга с интригуващи лични истории стои на нощното ми шкафче. Никак не е чудно, че спаначената й супа е абсолютен фаворит в кухнята ни.
За 4 порции:
2 с.л. масло
2 големи връзки пресен чесън
сол на вкус
4 чаши бульон (пилешки, зеленчуков)
300 гр спанак
2 с.л. течна сметана
Почистете и ситно накълцайте чесъна. Сгответе в маслото докато стане прозрачен, посолете. Налейте бульона и варете 10 мин. Добавете спанака и варете още 5 минути. Добавете сметаната. Пасирайте до гладкост и сервирайте с лъжичка сметана или варени яйца.
Със съдействието на www.artofrealfood.com
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Ключови думи:
-
Докато смъртта ни раздели: Кампанията, която обедини региона -
Жените и търговията онлайн: защо все повече дами избират дигитални решения като Wallexpro.com? -
Когато кашлицата не минава: Как да помогнем на детето да диша по-лесно у дома? -
Любовта към операта среща актрисата Биляна Петринска с дивата Мария Калас в звукозаписното студио











