Тази чудесна супа е от Моли Уайзенбърг, чийто блог Orangette, е сред любимите четива на съпруга ми. Готварската й книга с интригуващи лични истории стои на нощното ми шкафче. Никак не е чудно, че спаначената й супа е абсолютен фаворит в кухнята ни.
За 4 порции:
2 с.л. масло
2 големи връзки пресен чесън
сол на вкус
4 чаши бульон (пилешки, зеленчуков)
300 гр спанак
2 с.л. течна сметана
Почистете и ситно накълцайте чесъна. Сгответе в маслото докато стане прозрачен, посолете. Налейте бульона и варете 10 мин. Добавете спанака и варете още 5 минути. Добавете сметаната. Пасирайте до гладкост и сервирайте с лъжичка сметана или варени яйца.
Със съдействието на www.artofrealfood.com

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Ключови думи:
-
Течен колаген: Ефективната грижа за ставите в напрегнатото ежедневие
-
Мерете правилно, живейте здравословно: Вашето кръвно налягане под контрол
-
Смартфоните днес: Какви са функциите, които доминират при избора ни?
-
Престижните международни награди за интерактивен маркетинг IAB MIXX Awards ще бъдат връчени по време на церемония на 20 май