Тази чудесна супа е от Моли Уайзенбърг, чийто блог Orangette, е сред любимите четива на съпруга ми. Готварската й книга с интригуващи лични истории стои на нощното ми шкафче. Никак не е чудно, че спаначената й супа е абсолютен фаворит в кухнята ни.
За 4 порции:
2 с.л. масло
2 големи връзки пресен чесън
сол на вкус
4 чаши бульон (пилешки, зеленчуков)
300 гр спанак
2 с.л. течна сметана
Почистете и ситно накълцайте чесъна. Сгответе в маслото докато стане прозрачен, посолете. Налейте бульона и варете 10 мин. Добавете спанака и варете още 5 минути. Добавете сметаната. Пасирайте до гладкост и сервирайте с лъжичка сметана или варени яйца.
Със съдействието на www.artofrealfood.com

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Ключови думи:
-
Дуа Липа върна ретро тренд в маникюрите: Ето как да си го направите (СНИМКИ)
-
19 октомври: Почит към най-известния български светец и имен ден (СНИМКИ)
-
Паметта на телефона ви е препълнена? Ето как лесно да се сдобиете с повече пространство
-
Дженифър Лопес за бившите си съпрузи: Даваха ми къщи, пръстени, брак, но не и обич (СНИМКИ)
-
Пълен списък на имената, които празнуват на 18 октомври (ВИДЕО)
-
Бременна, бърза, безстрашна: Шампионката, която пробяга 10 км за рекордно време (СНИМКИ)
-
Александра Костадинова за Карлос Насар: Той ме научи на търпение и спокойствие! (ВИДЕО)
-
19 октомври: Почит към най-известния български светец и имен ден (СНИМКИ)