Тази чудесна супа е от Моли Уайзенбърг, чийто блог Orangette, е сред любимите четива на съпруга ми. Готварската й книга с интригуващи лични истории стои на нощното ми шкафче. Никак не е чудно, че спаначената й супа е абсолютен фаворит в кухнята ни.
За 4 порции:
2 с.л. масло
2 големи връзки пресен чесън
сол на вкус
4 чаши бульон (пилешки, зеленчуков)
300 гр спанак
2 с.л. течна сметана
Почистете и ситно накълцайте чесъна. Сгответе в маслото докато стане прозрачен, посолете. Налейте бульона и варете 10 мин. Добавете спанака и варете още 5 минути. Добавете сметаната. Пасирайте до гладкост и сервирайте с лъжичка сметана или варени яйца.
Със съдействието на www.artofrealfood.com

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Ключови думи:
-
Силен интерес към летните фестивали на Белоградчишките скали - билетите за „Опера на върховете“ свършват, има все още за „Сцена на върховете“
-
Лятото и фертилността: Има ли връзка?
-
Сладоледено лято с едно пъстро италианско семейство
-
Повече контрол - без притеснения: Viber Dating с нови функции за сигурно запознанство това лято