Сладоледената приказка в LadyZone продължава. След нискокалоричните сладоледени чадърчета, тюркоазено-кораловия сладолед и ментово-черешовата бомба, чиито рецепти се появиха на красиви pdf странички, днес ви предлагаме да си приготвите лешников сладолед.

сладолед

Особеното при него е, че се използва брашно от рожков. Това е вид средиземноморско дърво с плодове шушулки. В тях има зрънца, които в миналото са се използвали като единица мярка за тегло на диаманти.  Те са сладки, но доста твърди. Брашното от рожков се добива като тези семенца се смилат. То е богато на магнезий, витамин А, Б1, Б2, калций и други. Брашното от рожков се използва за сгъстяване на сосове, както и за по-плътен шоколадов вкус на сладкишите. Можете да го намерите в биомагазините. Ако не успеете - заменете го с какао. И на вкус, и на цвят доста си приличат.

За този сладолед са ви нужни още лешници, кафе, тръстикова захар и заквасена сметана.

лешници
Получава се лесно и е наистина уникално вкусно. Обезателно пробвайте.

Рецептата и красивата страничка принтирайте оттук.