В българската кулинарна традиция киселото мляко се превръща във вкусен айрян и таратор. В Индия пък, киселото мляко е база за освежаващата напитка ласи. Съществуват много варианти – солени и люти или сладки и разхладителни. Този вариант на ласи се приготвя с манго, но може да го направите и с ягоди.
За 2 порции:
1 манго
2 шушулки кардамон
1 чаша кисело мляко
1 чаша прясно мляко
2-3 кубчета лед
1 с.л. течен мед
няколко капки ванилия
За да приготвите ласито, обелете и нарежете мангото. Поставете го в каната на пасатора. Междувременно разчупете шушулките на кардамона и счукайте зрънцата в хаванче. Добавете ги към мангото заедно с меда, киселото и прясното мляко. Пасирайте до гладкост. Накрая добавете леда и ванилията и пасирайте отново. Сервирайте във високи чаши.
Със съдействието на www.artofrealfood.com
/ Рецепти
Ласи с манго
В Индия киселото мляко е база за освежаващата напитка ласи. Eто как се приготвя:
12 Май 2012