Вече разбрахте какво вино обича да пие Иван Лечев, както и къде и как разпуска преди предстоящите празници.

А сега е време да разберете рецептата за ястието, което най-много си отива с любимото му вино 'Nuhar' Nero d'Avola. Телешко филе в сос от манатарки може да опитате в Trattoria “Il Maestro Giuseppe Verdi” през декември, но може и да пробвате да направите сами у дома. Ето ексклузивната рецепта, споделена ни от шеф-готвач Джузепе Ломушо:

Необходими продукти:

200 гр. телешко месо
зехтин
чесън
манатарки
бяло вино
сметана
мащерка
сол
пипер

Начин на приготвяне:

Телешкото се приготвя отделно от соса. Месото се слага на силно загрята скара и се запечатва до коричка от всички страни. След това температурата се намаля и се пече докато стане готово.

Сосът се приготвя на тиган. Загрява се зехтин за готвене, към който се добавят манатарките. След като хванат лека коричка, се слага чесън нарязан на филийки и мащерка. След това малко бяло вино. Когато виното се изпари се добавя сметаната и сол и пипер на вкус. Сместа се разбърква, докато се сгъсти. При желание може да се добави гарнитура от пържени картофи с розмарин.