Ако ви се намират повече ябълки и се чудите какво да ги правите, лесно може да си приготвите ябълков мус. Познат и като ябълков сос, този десерт може да се консумира самостоятелно, да се намаже върху филийка с масло и дори да се сервира като гарнитура на месо, например пуешко и заешко. Лесно се затваря в бурканчета, така че винаги да го имате под ръка.
Ето как да си направите 2 щедри порции:
Съставки:
4 средни ябълки
2 ч.л. смляна канела
1 ч.л. смлян карамфил
½ ч.л. смлян джинджифил
2 с.л. масло
Измийте добре ябълките и ги поставете в съд за варене на пара. Гответе ги 20 минути. Извадете ги и ги оставете да се охладят. Издълбайте меката вътрешност и я поставете в пасатор. След като пасирате до гладкост, загрейте маслото и подправките в тиган на среден огън и добавете ябълковото пюре. Гответе с непрестанно разбъркване, докато мусът се сгъсти и добие приятен аромат на печена ябълка.
Да ви е сладко!
Със съдействието на www.artofrealfood.com