Честит Никулден! Ако сте почитатели на аламинутите, имаме перфектната рецепта за празника. Както всички знаем, традиционни за трапезата на 6 декември са ястията с рибата, а нашето предложение за вас тази сутрин е фиш бургер.
Необходими продукти:
150 гр. филе от риба треска
30 гр. галета или корнфлейкс
2 супени лъжици зехтин
половин домат
лист зелена салата
сос ремулад
Начин на приготвяне:
Приготвя се адски лесно, като за целта ви трябва сочно филе от риба треска, което да изпържите в панировка, така че тя да стане хрупкава. Добавете към бургера листо прясна маруля и резен домат, които после да гарнирате със сос ремулад.
Този сос е чудесен за нашия топъл бургер, въпреки че във Франция, откъдето произхожда, [но е популярен и в редица други европейски страни като Белгия, Дания и Холандия], типично се добавя към всяко студено ястие без месо.
Сосът се приготвя като сварите яйца и разбиете с масло жълтъците им. После прибавяте сол и цедено кисело мляко, разбърквате и добавяте ситно накълцаните белтъци, копър и магданоз.
Вариант на бургера е, да се приготви и като багета, поръсена със сусам. Бон апети!