Този домашен крем има съвсем заслужена слава. Пухкав, ароматен, нежен и гладък, подходящ за глазури, пълнежи или просто като акомпанимент на пресни плодове – ще се влюбите от пръв поглед.
За 2 купички са ви нужни:
1 с.л. лимонена кора
150 мл сок от лимон
2 яйца
50 гр кафява захар
20 гр масло
За да приготвите крема, първо изцедете лимоните и настържете кората. В дълбока купа разбийте добре яйцата заедно със захарта, лимоновата кора и маслото. Не се притеснявайте ако маслото остане на бучици, те ще се разтворят при варенето. Поставете съд с двойно дъно на котлона и излейте сместа. Загрейте, като бъркате непрестанно с телче. След минута, когато видите че започва леко да се сгъстява, добавете лимоновия сок и продължете да разбивате докато кремът започне да се отделя от стените на съда.
Сервирайте крема самостоятелно или като дип за пресни плодове.
Да ви е сладко!
Със съдействието на www.artofrealfood.com
/ Рецепти
Английски лимонов крем
Пухкав, ароматен, нежен и гладък, подходящ за глазури, пълнежи или просто като акомпанимент на пресни плодове – ще се влюбите в този крем от пръв поглед.
18 Февруари 2012