Крушата е великолепен плод не само за директна консумация в прясно състояние, но и идеална добавка към всякакви сладки и солени ястия. Меденият вкус и сладък аромат на крушата придават финес и мекота на всяко блюдо, имало щастието да се „обвърже” с този превъзходен дар на есента. Ето няколко идеи, които специално подбрахме за нашите читатели-кулинари:

Зеленчукова салата с круши

Пригответе салата-микс от зеленчуци по ваш избор и според сезона. Подберете по една круша от три различни сорта, нарежете ги на малки кубчета и ги прибавете към салатата. Обогатете я с десертно сирене и я подправете със зехтин и лимонов сок. Завладяващата комбинацията на различни сортове круши придава на салатата по-плътен вкус и наситен аромат.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

 

Печено филе с круши

Нарежете няколко круши на едри резени и ги добавете в тавата с пилешкото или свинското филе. Добавете подправките и печете. Печеното месо и круши поръсете с наситнен пресен розмарин. Сервирайте блюдото с гарнитура от зелена салата.

Снимка: newworld.co.nz

 

Свинско филе с круши >>

 

Thai круши

Към пилешки гърди соте, нарязани на кубчета, прибавете едри резени круши. След това поръсете със ситно нарязан пресен джинджифил и червен пипер. Задушете на умерена температура ок. 5-8 минути максимум. Поръсете блюдото със ситно нарязан пресен магданоз и фъстъци. Сервирайте с гарнитура от варен ориз или макарони.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos