Ягодово дайкири

Продукти за 1 коктейлна чаша:
45 мл бял ром
15 мл ягодов сироп
15 мл лимонов сок
6 ягоди, почистени от дръжките
натрошен лед

Поставете рома, сиропа, лимоновия сок, 5 ягоди и натрошения лед в миксера, разбъркайте добре. Сипете коктейла в чаша и забодете останалата ягода на ръба на чашата. Поднесете със сламка. 

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

 

Синя птица

Продукти за 1 коктейлна чаша:
40 мл синьо кюрасо
60 мл текила
25 мл сок от портокал
25 мл пюре от пъпеш
лед

Разбийте съставките енергично в шейкър и ги сервирайте в подходяща чаша с кубче лед.

 

Текила сънрайз

Продукти за 1 коктейлна чаша:
60 мл златна текила
15 мл гренадин (сироп от нар)
100 мл портокалов сок
резенче портокал
червена коктейлна черешка за украса
лед

Сложете леда в чашата, сипете текилата, а след това – и портокаловия сок. Добавете гренадина и леко разбъркайте, така че гренадинът да остави червена следа. Украсете с резенче портокал и червена черешка.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

 

Боле от вишни

Продукти за 1 коктейлна чаша:
по една бутилка ледено изстудени полусухи бяло вино и шампанско
600 мл вишни, почистени от костилките
100 мл водка
50 г кристална захар
50 мл сироп от къпини

Разтворете захарта във водката и размесете разтвора със сиропа от вишни. Поставете почистените и измити вишни в купа за боле и ги объркайте с приготвения сироп. Разбъркайте внимателно и оставете купата на хладно за 1-2 часа. След това налейте виното и шампанското и внимателно разбъркайте. Сервирайте на момента.

Снимка: inspired.ca

 

Мохито

Продукти за 1 коктейлна чаша:
60 мл бял ром
35 мл лимонов сок
1 ч.л. захар
газирана вода
20 листа мента
лед

Размачкайте добре ментата със захарта и лимоновия сок, за да си пусна сока. Получената течност процедете и поставете в шейкър, заедно с рома, содата и леда. Разбъркайте енергично и излейте коктейла във висока чаша.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

 

Тропикал ич

Продукти за 1 коктейлна чаша:
30 мл бял ром
30 мл водка
80 мл портокалов сок
20 мл захарен сироп
2 стръкчета джоджен
коктейлна черешка за украса
лед

Охладете шейкъра и поставете в него джоджена и напитките по рецептата. Разбийте съставките силно, на за кратко. Напитката прецедете в чаша и декорирайте с второто стръкче свеж джоджен. Завършете украсата с коктейлната черешка.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos