Баницата е била, е и винаги ще бъде класика и отличителен белег на българската кухня. За вас подбрахме няколко рецепти от света на това велико кулинарно творение, към които каквото и да добавиш, ще бъде в повече. Всяка от тях е оригинална, изпитана и достойна за главната роля на неделната трапеза:

Царска баница за уикенда

Една творба, която е събрала традицията и екзотиката в едно. Вкусът и ароматът й са ненаподобими и омайни така, както подобава на една царска баница. Рецептата вижте тук >>

 

 

Спаначник – или баница със спанак, сирене и яйца

Обикновено ние, българите, я правим за Великден. Но при днешното изобилие на свеж и крехък спанак, нищо не пречи да я поднесете на любимите си хора и през този, все още, зимен уикенд. Рецептата вижте тук >>

 

Млечната баница на мама

Една универсална, но уникална баница, която ако си я хапнете в неделя, със сигурност ще повторите и през седмицата. Рецептата вижте тук >>