Както и с каквото и да го готвите, пилешкото винаги придава изтънченост, лекота и нежен вкус на всяко блюдо.

Пиле тортиля
За 4 порции:

Намажете 4 пилешки гърди със зехтин и запечете във фурната за ок. 15 минути. Охладете и след това ги разкъсайте. Разбъркайте пилето с 1 ч.ч. настърган чедър и го завийте в царевична тортиля (лесно ще ги откриете в повечето големи супермаркети). Подредете в тава и залейте с млечно-чеснов сос. Поръсете с още чедър и запечете за 15-20 минути в предварително загрята фурна. 

 

Печено пиле с кашкавал и ананас
За 4 порции:

Разбъркайте 2 ч.ч. трохи от пресен хляб, ½ ч.ч. настърган кашкавал и 2 с.л. разтопено масло Подредете пилешкото в тава, подправете със сол и пипер. Отгоре разтопете микса от трохи и кашкавал. Покрийте с фолио и печете за около 20 минути. Към края махнете фолиото, наредете кубчета ананас и запечете до златисто. Избора на гарнитура предоставяме изцяло на вашата кулинарна фантазия.

 

Пилешки шишчета с къри
За 4 порции:

 

Разбъркайте ¾ ч.ч. кисело мляко 1-2 ч.л. паста къри. Подправете със сол. Мариновайте 4 броя пилешки гърди, нарязани на малки парчета, за 1 час в тази смес. Нанижете на шишче пилешките хапки. Печете на средна температура, като обръщате през 4-5 минути, за да се изпече от всички страни. Сервирайте с лимон, сотиран грах или задушен ориз със зехтин.

 

Пилешко с винегрег от козе сирене
За 4 порции:

Смесете 1/3 ч.ч. зехтин с ¼ чаша нарязан магданоз и ¼ червена чушка, нарязана на ситно. Натрошете и 100 г козе сирене и разбъркайте всичко добре. Овкусете 4 броя пилешки гърди със сол и черен пипер, запържете ги в зехтин за 2-3 минути от всяка страна. Сервирайте ги, полети с винегрета от козе сирене и гарнитура от кус-кус.

 

Пилешки пеперуди със салата от рукола
3а 4 порции:

Разрежете 4 броя пилешки гърди хоризонтално, но не докрай. Разтворете ги, за да добият формата на пеперуда. Подправете със сол, черен пипер и нарязан магданоз. Изпечете ги на грил за 2-3 минути от всяка страна. Сервирайте със салата от рукола, домати и червен лук. Подправете със сос винегрет.

 

Вижте още рецепти с пилешко:

Хрупкави кесийки с ориз и пилешко >>

Пилешко филе в смокинов сос >>

Пилешко, пълнено с тиквички >>

Пилешки жулиен с гъби >>

Пиле със сос от червено вино >>

 

Очакваме вашите вкусни допълнения, изменения, идеи или предложения на кулинарните странички на нашите форуми тук или тук...