Зелена салата с царевица
За 6 порции:
Измитите листа от 2 марули се нарязват на тънки лентички. Добавят се нарязани на лунички 2-3 домата и 1 нарязана средно голяма краставица. Отгоре се посипва с изцедената от соса 1 малка консервна кутия сладка царевица. Накрая се полива дресингът, състоящ се от 1 с.л. лимонов сок, 1 ч.л. мед, 2 с.л. зехтин и сол на вкус. Украсява се с 6 варени яйца, нарязани на четвъртинки.
Зелена салата с кус-кус
За 6 порции:
Приготвя се така както зелената салата с царевица, като сладката царевица се замества с 250 г сварен и отцеден кус-кус, а доматите – с 1 китка репички.
Разядка от варени яйца, маслини и чесън
За 6 порции:
6-7 варени яйца, 200 г почистени от костилките маслини, бялата част на 1 връзка пресен чесън и 2 с.л. зехтин се миксират и се поднася вместо ордьовър върху листенце маруля.
Плодова салата с макарони
За 6 порции:
Сварените и отцедени макарони от 1 опаковка се засипват обилно с 2 едро нарязани ябълки, 2 портокала и подсладена сметана. Накрая се добавя шепа десертно сирене, нарязано на кубчета, и се капват 2-3 с.л. кленов сироп или мед.