Картофени мъфини

Продукти за 6 мъфина:
2 ½ ч.ч. сварени и намачкани картофи
½ ч.ч. натрошено сирене
3 с.л. прясно мляко
2 с.л. краве масло
2 стръка ситно нарязан магданоз
2 яйца
смлян черен пипер и индийско орехче на вкус

Приготвяне:
Загрейте млякото и маслото леко и ги прибавете към намачканите картофи. Добавете натрошеното сирене, магданоза, черния пипер и индийското орехче на вкус. Прибавете 2 разбити жълтъка. Белтъците разбийте на пяна и постепенно ги добавете към сместа. Разпределете сместа във форма за мъфини. Печете в умерено загрята фурна до готовност.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

 

Мъфини с кремвирши

Продукти за 6 мъфина:
200 мл прясно мляко
3 яйца
2 с.л. зехтин
2 щипки ким
80 г царевично брашно
1 пакетче бакпулвер
пшенично брашно
кремвирши
сусамови или ленени семена за поръсване

Приготвяне:
Направете кексово тесто от прясното мляко, яйцата, зехтина, щипките ким, царевичното брашно, смесено с бакпулвера и пшенично брашно, колкото поеме. В средата на всяко едно поставете парче обелен кремвирш. Отгоре поръсете мъфините със сусамови семенца или ленено семе. Печете в умерено загрята фурна до готовност.

Снимка: thepioneerwoman.com

 

Мъфини с мортадела и тиквички

Продукти за 6 мъфина:
1 ½ чаши брашно
2 чаши настъргано сирене
100 г мортадела, нарязана на ситно
1 тиквичка, настъргана
¼ чаша тънко нарязан лук
¾ чаши прясно мляко
1 яйце
¼ чаша лютеница

Приготвяне:
Загрейте фурната до 200° C.  Намазнете 6 формички. Пресейте брашното в голяма купа. Добавете сиренето, мортаделата, тиквичките и лука. Смесете млякото, яйцата и лютеницата в кана и разбъркайте добре. Направете кладенче в средата на сухите съставки. Налейте млечната смес. С помощта на голяма метална лъжица разбъркайте внимателно, докато съставките се смесят добре. Разпределете сместа във форми и печете в продължение на 15 до 20 минути.

Снимка: taste.com.au